amprente

cateodata ma gandesc ca sunt plina de amprente. ale tuturor oamenilor pe care i-am vazut, atins, tinut in brate, cu care m-am batut, trecut pe langa, cu care am vorbit, pe care i-am dorit sau urat.

din pantecul mamei pana acum, sunt un colaj. nici serviciile speciale n-ar putea deslusi de unde incepe si unde se termina marea amprenta care sunt.

am in cochilia mintii tot, mirosuri, sunete si nuante imperceptibile, pe care cred ca le-am uitat, mirosurile zapezii, al copacilor seara, al ierbii dimineata, nuanta trilului unei mierle in toiul unei nopti de vara cand imi legan pasii spre casa. amprenta cu amprenta, pielea mea s-a schimbat de mii de ori, imbibata cu toate aceste contacte efemere, iluzorii, dar cumplit de puternice. mi-au legat simturile in amintiri, amintirile au hranit sperante si vise si m-au tras sa-mi intind crestetul spre cer sa ating norii.

si am visat mult, mult. de la rasaritul noptii pana in popasul aglomerat al calatoriilor spre un loc ras-vizitat sau necunoscut.vise si planuri si ambitii si dorinte si nevoi. apoi din nou amprente.

cel mai mult imi plac amprentele serilor de vara, cand stau intinsa in linistea casei si racoarea asternutului. cand, poate, a plouat, si fereastra e plina de mirosurile sevelor proaspete. cand nu visez si doar simt cum se schimba, ca intr-un caleidoscop luminile, si zgomotele, intinsa in linistea corpului meu. intinsa in mine insami ca intr-un pat odihnitor dupa drum lung, singura cu amprentele anotimpurilor rasucite in jurul oaselor.

verile sunt firul meu intins pe care isi pipaie drumul sufletul, pe care iau pulsul vietii mele secrete, muzica mea personala pe care dansez de cum incepe sa bata soarele in fructe, pana spre pargul toamnei catifelate ce inmanuseaza caldura la poalele copacilor umbrosi. e de fiecare data un nou inceput si de fiecare data o continuare. desi altii, mereu canta aceleasi mierle si aceiasi greieri, desi alta, raman aceeasi, intr-o continua intalnire cu mine insami, spre freamatul norilor.

Advertisements

Dazzle Razzle me

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s