post ludiu

trec dimineata pe langa o bancuta. verde scorojit, incadrata intr-un gard viu, un pic ferita de priviri parca, dar aflata intr-o intersectie larga, cu vedere la trecerea de pietoni, ca si cum cei care ar sta acolo ar avea cele mai bune locuri la teatru.

dar pentru mine, trecand la diferite moment ale zilei, banca este scena, locul in care se intampla lucruri chiar dupa ce au incetat sa se manifeste fizic. cateodata vad sticlute mici verzi, goale, de bere ieftina, alaturi de pachete de tigari si alte mici gunoaie, semnele unei intruniri. pe seara mi s-a intamplat sa vad si petrecaretii la locul faptei, sau dimineata, o femeie imbracata saracacios tipand la un barbat imbracat la fel de ponosit, pe a carui fata se citeau multe sticlute verzi.

zona in care stau e selecta, sau asa se crede, astfel incat acest mic teritoriu, in imediata apropiere a unui non stop – ce inchide noaptea – se decupeaza flagrant de boemia copacilor si caselor ce alcatuiesc cartierul.

azi dimineata, in fata bancii, un dres de dama negru lesinase pe diagonala unui pahar de plastic portocaliu in care fusese cafea..

Advertisements

Dazzle Razzle me

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s