micutele bune intentii

good intentions

iti rup creierii. te fac sa crezi ca nu se poate. si cand esti jos, dau in tine cu pumnii lor micuti si varfurile pantofilor ascutiti.

micutele bune intentii sunt materializarile neimplinirilor matusii care te voia profesor, a vecinului care visa sa te vada la TV, a mamei care te vrea maritata si cu 3 copii. micutele bune intentii sunt umbre mari aruncate asupra omului care vrei sa fii, ca plasele asupra fluturilor. nestiutori sunt cei ce prind fluturii cat de repede mor minunile efemere. aruncatorii de vorbe vor sa prinda conturul fragil al personalitatii tale si sa-l modeleze dupa chipul si asemanarea lor, zei si semi-zei ai unui univers limitat.

si totusi, nu exista rautate in spatele intentiilor ce se proiecteaza asupra vietii tale, ca personajele teatrului de umbre. exista un rezervor imens de speranta pentru posibilele viitoruri. ceea ce este rau in asta, este puterea pe care o capata acestea cand tu nu vrei acel drum, nu te intereseaza sa fii portretul varstei la care ar trebui sa faci un anume lucru, sa alegi ceea ce nu e usor, dar te face fericit, oricat ar zbiera lumea ca iti irosesti timpul. si ceea ce e teribil este faptul ca seamana indoiala, in numele binelui pe care ti-l doresc, acolo unde ar trebui sa creasca incredere.

cand vei sta de vorba cu tine insuti iti vei cere si da socoteala pentru ce ai facut cu trecerea ta prin lume. ce trist e sa realizezi ca, de fapt, nu poti da vina pe cei care ti-au dat sfaturi, ci vina e a ta, ca nu te-ai ridicat la inaltimea propriilor asteptari.

altii, cu micutele lor bune intentii, isi traiesc viata lor, nu a ta. si poate nu o traiesc complet.. in fine, nu e locul meu sa judec. dar nici al lor.

Advertisements

One thought on “micutele bune intentii

Dazzle Razzle me

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s